Khamis, 3 November 2011

AKU SEORANG PENUNGGU

salam guys !!!

hari ni aku buat title tentang penunggu.
korang suke tak tunggu menunggu ni?
konfem tak suke kan.
aku pun tak suke weyhh...huhu

tapi..apakan daya untuk ku menolak penungguan tersebut.
aku selalu berfikir,macam mana ek perasaan family aku menunggu aku mandi lama-lama dalam bilik air..
konfem la kena maki hamun kan....tapi maki hamun family aku menggunakan perkataan yang comey oke..hee
now,aku dah jadi penunggu yang tak diiktiraf..tak pe lah kan,tak kisah..huhu

kalo aku pegi pasar,konfem aku akan jadi penunggu dalam kereta.
jadi pengawal keselamatan dalam kereta coz kena jaga beg mak aku,adik aku dsb...
kalo pegi kejap takpe la kan nak tunggu-tunggu,
tapi.....ni 2 jam lebih brooo...tapi aku tabah menghadapinya..chewaahh..hihihi

sebenarnya aku ni memang anti sikit bab tunggu-menunggu ni..
nak-nak kalo berjam-jam..saborr jer lahhh !!!

apabila menunggu,beginilah gayanya,
gigit stereng kereta tahan sabar
huuu :(

oke la,kalo nak orang tunggu kite,kite kene tunggu orang dulu..heeee
daaa uolszz... :)

Rabu, 26 Oktober 2011

Rahsia besar yang korang tak tahu

salam guys sekalian.
aku skarang dah jarang la on9..sedih tak terkata la wehh...huhuh
korang nak tahu tak rahsia ape tu??
jeng jeng jeng.....aku sebenarnya budak kacamata...hohoo
aku dah lama rabun,tapi aku tak pakai cermin mata sebab tak best.
dengar orang cakap,pakai cermin mata ni lama-lama mate boleh jadi semakin kecil dan sepet.
aku nggak mau dong jadi seperi itu..huhuhu
aku rabun mase kecil lagi.

meh aku nak story sikit.
mate aku rabun disebabkan terkena percikan api dimata aku.
ini kerana ya disebabkan ya,aku melemparkan ridsect yang ubat nyamuk sembur2 tu ke dalam api..wahoho
tiba-tiba je,boomm ke baboomm meletup..bese la tu,budak2 kan,bukan tahu ape pon..redah jee...
sebab tu mata aku rabun..

so,since form 2 aku start pakai contact lens.
aku tak pakai la yang warna warni tu,not my taste la derrr...wakaka
aku pakai yang biase je..alaa...pakai nak kasi mate boleh nampak kan,bukan nak wat lawa pon..wee~
tapi skrang ni trend pakai contact lens warna warni,tapi aku tak terpengaruh dengan trend tersebut..huhu
power mata aku ni agak banyak,mata kanan 575,mata kiri 575..
tu la power mata aku.
nah aku share pic kabur kat korang,wakaka...
peace no war kepada budak berspek mata
hui3 :)

oke la awang dan semek sekalian,aku nak pi makan mee rebus dulu..
papai ~ :)

p/s: jangan pakai contact lens ketika tidur,marabahaya.. :)

Selasa, 18 Oktober 2011

Aiskrim sedap

Assalamualaikum anda-anda sekalian.
korang mesti suka kan makan aiskrim.
korang suka makan aiskrim pe ek?

haa...ni aku nak kongsi ngan korang.
dalam banyak-banyak aiskrim,aku suka makan aiskrim ni.
aiskrim magnum almond.
sedap gileeeee.............
makan sekali nak lagi..huhu
korang cube la makan aiskrim ni,konfem xleh tido malam coz teringatkan kesedapan aiskrim tersebut..huu

kan best kan kalo cadbury buat aiskrim,dah la coklatnya sedap..heee
mesti korang pun nak gak kan..yummyyy !!!

meh try aiskrim ni :)         


p/s : sape2 nak kasi hadiah my bday nanti,sile kasi aiskrim ni..huu :)

Jumaat, 14 Oktober 2011

Perkara yang membuatkan aku gila 10 saat

Assalamualaikum guys..
dah lama kan aku tak update blog..ini disebabkan my lappy tak ley nak connect.
baguih gak tak ley connect,bleh la aku duk layan cite korea..hoho
baru-baru ni aku duk layan korea dari pukul 5 petang-3 pagi.
bangun pagi esok,alahai mata.....macam kene tumbuk.(lari dari tajuk di atas)

haa...nak tau ape yang membuatkan aku gila 10 saat???
jeng jeng jeng....
bila aku jumpa LEE MIN HO dan KIM HYUN JOONG.
memang aku jadi gila jap bile aku jumpa dia.
tapi bila la aku leh jumpa si hensem ni..wakaka
aku suke weh tengok dorang berlakon,dorang sweet..
aku minat dorang lepas tengok cite BOYS OVER FLOWERS,PLAYFULL KISS dan PERSONAL TASTE.

kim hyun joong cute :)

lee min ho jelitamen :) 




aku minat je dorang ni,bukan nak kawen pon ngan dorang ni.huuu...
minat tak semestinye nak kat dorang kan..
oke la awang dan semek sekalian..
dabedabeduu~

p/s: suke dengar orang korea berbicara..hihi :)

Khamis, 29 September 2011

KENTUT SI APEK CINA

salam..
dah lame aku tak update blog,ini kerana ya,disebabkan kebizian aku..hee
today,aku nak story sikit pasal apek cina ni.
muka tak tahu malu betol.

al kisahnya begini...
aku pergi ke kedai nak beli air,aku minum air mineral aje.huhu
lepas tu,aku terdengar ade sesuatu bunyi,puttt....
mula-mula,tak bau pun kentut tu,agak lame kot kentut apek cina tu nak proses bauan die..hahaa
lepas aku bayar duit air tu,aku lalu depan die...
bau nye YA ALLAH....................hanya tuhan saje yang tahu.
tak sanggup dah weh aku nak duduk dalam situasi bau tu.
muka apek tu rilek je,wat muka tak sedar yang die lepas kentut..
apek cina ni agak pengotor ler...
so yerk-yerk betol..

p/s: kepada awang dan semek sekalian,jage peribadi anda.sporting,sporting gak,tapi agak-agak ler..
      :)

Jumaat, 23 September 2011

10 Wanita tercantik dimata aku

Assalamualaikum semek dan awang sekalian.....
salam jumaat semuanye ye..
kepada kaum Adam,jangan lupa solat Jumaat nanti..peace yookk !!

haa...korang pun mesti suke kan tengok perempuan cantik.aku pun suke.biasalah,lumrah manusia suka tengok bende cantik..
kalo lelaki aku tak suke tengok,aku suke tengok gurl aje oke.mintak maaf ye kaum Adam,aku tak suke tengok kamu.(tipu je,ake suke tengok korean boy) :)

Antara girl yang aku suka tengok ialah :-

mak aku..heee.lebiu~

si cantik norjuma.
lawa gile ahh.. :)

memang cun la rianti ni.
suke tengok weyy..
comeykan asmirandah ni.
persis barbie.babydoll.

memang comey la
fatin liyana.adore u :)

suke tengok muka neelofa.
manje gitu..hee
erre fazira memang lawo gile.
minat erra :)
diana danielle memang sweet gile.
heliza ni memang comey ahh.
suke tengok die pakai tudung bawal.cute :)
sweetkan aida gadis melayu.
vee isteri iezlan yusuf pun comey.
cute.cute.dan cute :)

haa....sumenye lawo-lawo.
aku suke tengok perempuan cantik yang bertudung.
comey sangat-sangat.
oke la,aku babai dulu ye.
papai dan assalamm~

p/s:kecantikan dalaman lebih penting daripada kecantikan luaran. :)

Rabu, 21 September 2011

KEHEBATAN SEORANG WANITA

salam uolls....
haa...aku nak kongsi sikit kat korang pasal wanita nih.
boboy sekalian syuh-syuh lah yeee....
heee...

kalo korang wanita,korang seharusnya bersyukur.
ni tidak,duk sibuk jadi tomboy la,pengkid la..
apekejadah semua tu??
lelaki pun same,duk sibuk nak tukar jantina nak jadi perempuan.
tak bersyukur langsung !!!

wanita sebenarnya banyak keistimewaannya.
janganlah korang rendahkan diri menjadi seorang wanita,
kerana Allah menjadikan wanita dengan pelbagai keistimewaan:

  1. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang wanita lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda,"Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan disia-siakan."
  2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh.
  3. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya,darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah.Dan orang yang takutkan Allah SWT akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.
  4. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah SAW) di dalam syurga.
  5. Barangsiapa membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya) maka pahalanya seperti melakukan amalan sedekah.Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki.Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.
  6. Syuga itu dibawah telapak kaki ibu.
  7. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dangan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta sikap bertanggungjawab , maka baginya adalah syurga.
  8. Apabila memanggil akan dirimu dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu terlebih dahulu.
  9. Daripada Aisyah r.a."Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.
  10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutuplah pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga.Masuklah dari mana-mana pun pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.
  11. Wanita yang taat pada suaminya, maka semua ikan-ikan dilaut,burung di udara,malaikat dilangit,matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga solat dan puasanya.
  12. Aisyah r.a berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah ,siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita?" jawabnya Rasulullah SAW "Suaminya." "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah SAW, "Ibunya."
  13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu,puasa di bulan Ramadhan, memelihara kehormatan serta kepada suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.
  14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah SWT memasukkan dia ke dalam syurga terlebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).
  15. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.
  16. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.
  17. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak,keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
  18. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.
  19. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT.

haa..dah baca??
tu la....jangan buat kerja gila duk tukar diri jadi tomboy.
macamlah tomboy tu hebat sangat.....hensem pekebende gitu,phuiii !!!
hensem ayah aku la....wakaka :)

oke la awang dan semek sekalian,caucincau dulu.wasalam........

p/s: aku bangga jadi perempuan.aku jadi riak sikit coz aku perempuan..gagaga :)

Jumaat, 16 September 2011

lelaki idamanku :)

aku pon mengidamkan seorang lelaki idaman.
lelaki idaman aku konfem la yang beragama islam dan malay oke.
kalo korea lagi bagus.hee
no bangla-bangla yee...so yerk-yerk.
aku nak kan seorang yang mempunyai ilmu akhirat.
ilmu akhirat penting untuk si dia coz si dia perlu membimbing aku ke arah Islam.
aku tak suka lelaki yang suka ber'enjoy-enjoy'.

kalo bab rupa aku nak cam korea.
hahaha..tipu je la.
aku tak kisah bab rupa,janji hati yang penting beb.
muka hensem gila tapi hati haprak wat pe.
tak guna itu punye lelaki.
lelaki yang cam tu kebanyakkan mempermainkan perasaan perempuan,tapi tak semua la ye.
aku nak yang sedap mata memandang.aku tak nak lelaki gigi rongok oke.heee :)

kalo bab tubuh badan aku nak yang simple mimple je.
tapi aku nggak mau dong badannye ade buluu...huhuhuh
aku tak suke.
ade gak aku tengok muke hensem,tapi badan ade bulu.
aku geli nengoknye.
tapi,ade gak orang perempuan yang suke lelaki badan yang berbulu.
kononnye seksi.aku tak suka lelaki seksi.haha

haa...aku suka lelaki yang terima aku dan family aku.
aku tak suka lelaki yang nak conquer aku sorang je.
mesti berbuat baik ngan family aku.
aku takut kalo si dia berbuat baik hanye nak dapatkan aku je,
tapi lepas kahwin perangainye berubah.
aku tak kisah laki aku nak kahwin empat,kalo aku sakit la oke...huhu
aku nak dapat payung emas di Syurga nanti.. :)
tapi yang penting si dia tu mesti adil dan mampu la.
kalo tak mampu,jangan harap laa nak kahwin empat.
nanti berdosa pulak kan.

oke awang dan semek sekalian,aku bai bai dulu yep. :)

p/s: terima jodoh anda seadanya..bertemu jodoh tak semestinye bercouple dulu ye.

Ahad, 11 September 2011

pakai cermin mata hitam nampak kacak/cun :)

korang pernah nampak tak ,ada sekelompok budak-budak lelaki berkaca mata hitam di pasar malam,hypermarket,n bla3 ??

korang pernah nampak tak ,ada sekelompak budak-budak perempuan berkaca mata hitam besar punya di pasar malam,hypermarket, n bla3 ??

aku pernah nampak !!
tapi aku sangat-sangat meluat.nak kacak/cun perlu ke pakai cermin mata hitam??
kalo ada matahari terpancar boleh ar tahan nak pakai pun,ni matahari pun tak de.
dah la jalan kaki,hadoii laa...
aku tak kutuk pun oke,just meluah perasaan je la.
aku harap,sape-sape yang pakai cermin mata hitam di tempat yang tak sepatutnye,berubah la oke.
wahhh  !!!!! lega rasenye bile dah luah apa yang terbuku dihati selama ni.
gagaga ~

oke bai anda ~

Sabtu, 10 September 2011

jerawat

sape yang suka dengan jerawat hah??
tak de kang?
jerawat ni datang dengan tiba-tiba.
so, kita kena rajin jaga keadaan muka kita,kita perlu mencegah jerawat supaya tidak merebak.

sekarang ni jerawat aku agak banyak.mungkin hormon atau stress kot.
aku berusaha mencari ubat untuk mencegah jerawat.
jerawat aku  jerawat resdung.
pantang makan makanan laut,
muka jadi gatal,mata berair tahan gatal,telinga gatal dan serba serbi gatal la.
tapi hakikatnya,aku tak gatal oke..

aku dah cuba bermacam-macam jenis ubat,tapi agak kurang memberangsangkan.
jenis aku.kalau pakai ubat pada malam tu,konfem nak tengok keesokaan harinya tak de jerawat.hoho
bila la agaknya kulit aku tak de jerawat.

antara ubat yang aku dah beli,oxy5,oxy10,oxy cover,tea tree oil,A-N-P cream(acne and pimple),vizomet,T3,mederma n bla3.
ubat dalaman pun aku makan gak,aku makan ubat HPA roselle,sendayu tinggi nosy gone,permata hijrah and ubat yang kawan aku promote.aku dah makan semua.tapi cam tu gak jerawat aku.
baru aku tahu keadaan orang yang banyak jerawat macam mana.
pantang nampak ubat untuk jerawat resdung konfem aku nak beli.
tapi hasilnya tak ok.

dulu-dulu zaman aku muda-muda,kalau snap gambar dari jarak dekat tak nampak jerawat pun.
tapi sekarang snap gambar dari dekat dah nampak jerawat.
konon-konon dah matang.

sape-sape ade penawar untuk jerawat resdung tolong inform oke.

ni zaman aku muda-muda dulu..
ni mase umur aku 18 tahun.
ni mase umur aku 17 tahun.hee~

masa ni umur aku 20.yup!! umur sekarang,huhuhu
(selepas makan ketam)

 tu yang aku nak sangat ubat resdung.korang tahu erti gatal kan,so may u help me?
oe,aku nak meratapi jerawat aku dulu.
babai guys!!

p/s:berusaha jaga hati,jangan duk jaga luaran aje ye.(peringatan untuk diri sendiri) :)

Selasa, 6 September 2011

perlu ke aku ber"couple" ?

haa....perlu ke??
tak perlu kan?
aku pelik ar tengok budak-budak zaman sekarang,asal orang mintak kapel je,terus kapel.
konon-kononnye laku la ek??
huhu....sori ye kalo ade yang terase.bukan ape,nak luahkan ketidakpuashatian. :)
tak pe la...kalu yang dah terkapel tu,go on aje.
jangan curang-curang.jaga perasaan pasangan masing-masing.

tapi,yang aku heran sangat,remaja zaman sekarang main tukar-tukar pasangan.
lepas bosan,konfem mintak putus la,ape la...ish3...marabahaya betol la.
kalo nak sangat berkapel,jangan main-main.serius kan diri anda.
berani kan diri anda berjumpa dengan ibubapa pasangan anda.
tapi,jangan la lebih-lebih.takkan nak jumpa setiap masa kan.
haa...satu lagi ni.jangan duk berjumpa dengan spouse anda setiap masa.
elakkan maksiat oke.zina ade bermacam-macam jenis.
kadang-kadang,kita tak sedar yang kita terzina kan.
so,hati-hati la apabila bersweet kopel.(kopel la sangat) huhu~

aku pun cam tu gak dulu..kapel la konon.last2,hampeh punya budak.
tak pe,biarkan masa yang dulu berlalu.ke guane dok??
zaman muda-muda gatal nak kapel,dah tua camni hilang rasa gatal nak kapel.haha
tapi,aku tak risau sangat la,coz i'm single,but available.heheheh

kenal hati budi dulu la kan.kenal hati budi aku kena ambil mase selama 6,7 or 8 tahun..
tak boleh la tergesa-gesa sangat,kawan dulu kan,baru kawen.
aku tak nak kapel,tak nak tunang.aku nak kawen terus.
elakkan pembaziran ye kalian sume.wee~

haa...kes ni pun aku geram jugak.
pantang kita bergambar dengan lain-lain jantina,
mesti ade yang suara sumbang bersoseh-soseh.
macam ayat ni.
"cecece..sweet kapel" (tok mung skuer) *ganas sikit ayat,hehe*
halo-halo..tak semestinye kalo kita bergambar dengan lain-lain jantina kita kapel kan.
kalo bergambar dengan shemale,mungkin korang pun bersoseh-soseh jugak kan..haa...jangan tipu..
aku dah ada pengalaman beb..
kamcip bale nak menjelaskan benda yang betol.
tapi,sesetengah orang tak pedulikan penjelasan aku.
aku sedih..sob3 :'(

oke la.aku baibai dulu ye.

p/s:jangan kecewakan orang yang sangat sayangkan kita,biar kita tak sayangkan orang tu pun. (tak jiwang pun) hehe :)

Jumaat, 2 September 2011

Agak terlambat......

::sambungan ayat diatas::

agak terlambat aku mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada seluruh umat Islam yang berpuasa.
tapi,tak mengapa anda2 sume..
ini kerana ye,raya aidilfitri disambut selama SEBULAN.
tu la kelebihan raya aidilfitri ni.:)

raya tahun ni agak kureng meriah coz budak-budak kecik tak datang beraya dirumah aku.
konfius aku,kenapa ek jiran-jiran aku tak datang rumah aku??
adakah kerana duit raya yang mak aku kasi agak kureng?atau makanan tak sedap?atau aku yang tak kasi duit raya??hohoho
wahai budak-budak sekalian,
umur aku baru 20 tahun oke.
aku tak mampu nak kasi duit raya kat korang.
aku berjanji,selepas umur aku berganjak ke 30 tahun,aku akan kasi korang duit raya.hee(budak2 aja ye)

kepada kawan-kawan aku yang datang ke rumah aku,terima kasih yaa....
sayang korang ketat2 kepada kawan perempuan.
sayang korang longgar2 kepada kawan lelaki.
muah kanan,muah kiri. :)

aku hidangkan korang hanya beberapa keping pic aje ye..
tak larat nak upload la derr..huhu


ini aku dan adda



bersama adik dan mak tersayang :)

aku agak kurang selesa dengan tudung ini
ahakz !!
oke la,aku cau dulu ye dalinks sume :)

p/s: kepada sesiapa yang tinggal puasa tu,sila ganti awal2 ye.

Rabu, 24 Ogos 2011

Rahsia mengenai nombor 1 hingga 9

Nombor terkecil adalah no 1 dan no terbesar adalah no 9. Tidak ada lagi nombor yang lebih besar dari sembilan. Nombor-nombor yang seterusnya adalah nombor gabungan dan ia tidak dikira sebagai nombor yang berdiri secara asli. Jadi dari 1 sampai 9 ni, pak cik akan nyatakan rahsia setiap nombor ni.

No 1

Bermakna "Keperluan"
Lambang Kepada ALLAH yang Satu
Ayat Pertama Al Fatihah :- Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Pemula
Pencipta
Semua perkara yang berganda dan banyak akan pulang jua kepada yang satu iaitu ALLAH


No 2

Refleks kepada 1
Hari kedua, Isnin, atau dalam bahasa arab Isnaini
Imeh 1 di dalam cermin adalah 1, yang membentuk 2
Setiap rahsia mempunyai 2 ceraian
Ceraian pertama dilihat dari sudut ALLAH, Yang Mengetahui segala rahsia di dalam 1
Ceraian kedua dilihat oleh makhluk, yang mengetahui mengikut aras dan tingkat pemahama

No3

3 adalah titik permulaan penciptaan
Hari ketiga adalah selasa
3 bermakna yang lepas, sekarang dan akan datang
3 bermakna, semangat, minda dan jasad
3 bermakna lahir, hidup dan mati
3 adalah planet bumi

No 4

Rahsia huruf dal
4 melambangkan bilangan gerbang malaikat
4 melambangkan ALLAH
4 melambangkan Muhammad
4 Melambangkan Utara Selatan Timur Barat
4 melambangkan 4 musim
4 melambangkan gerakan 1 degree bumi setiap 4 minit

No 5

Petunjuk kepada 5 deria hidayah
5 rukun Islam
5 jari melambangkan setiap penulisan kita didunia
5 tahap hati
5 waktu solat

No 6

Hari jumaat
Rahsia mengenai api
6 penjuru bendera Israel
313 Nabi :- 3 pertama 1 ditengah adalah ALLAH dan 3 terakhir
24 jam sehari :- 2 tambah 4 = 6

No 7

Keperluan Abadi Yang Memiliki Wajah Abadi < ALLAH >
Melambangkan cahaya , Nitrogen adalah elemen ke 7
7 wajah ALLAH < bererti kepuasan ALLAH>
7 kali tawaf
7 kali SAfa Marwah
7 lubang manusia , 2 hidung, 2 mata, 2 telinga, 1 mulut
Surah ke 7 al Aaraf, mempunyai 206 ayat. 7 lubang manusia dan 206 tulang manusia

No 8

Hidup
8 Singgahsana dan 1 diatas singgahsana
Abadi

No 9

Setiap kejadian bermula dari 1 hingga 9.. 1 hingga 8 adalah makhluk, dan 9 adalah Raja
9 bererti perkasa dan nombor yang tak terkalah dalam urutan nombor
Surah At Taubah, surah ke 9.. rahsia sebelum penciptaan Bismillah

:: adik aku yang teke kat aku,die teke nombor ape yang paling banyak,aku jawabla trillion.die cakap,jawapan aku salah,n die bgtau jwapannye 9,.aku pun heran n aku pun search ar tenet n terjumpa la ini punye jawapan. ooo...begitu rupenye jawapan yang betul.. hik3 ::
*yang sebenarnye aku tak berape nak faham*

ok bai ~


Selasa, 23 Ogos 2011

membatikkan kueh,kek n biskut

yuhuu!!
aku dah berjaya membuat kiuh batik,aku tak tipu kali ni.
tak percaye ???
nak tengok bukti??

deng deng deng !!




mula2 search resipi
hihi

lepas tu pegi kedai
beli bahan2
cadbury tu saje aku tambah :)

aku pun campak kan
buttercup n cadbury dalam periuk mak aku

aku masukkan gula satu cawan
jangan satu gelas oke
huhu

aku pon masukkan susu cair,
jangan susu pekat ye adik2

pastu masukkan telur yang sudah dikepuk2
telur 5 biji ye
warna sudah bertukar
:)

selingan.
ni adik aku yang goreng oke
bukan aku!!
huhu

masukkan milo 500g
milo tu korang main2 la sampai cair

masukkan biskut marie,
bukan biskut maria ye
biskut ni pecahkan dulu,
baru masuk dalam periuk.

waa...huduhnyee...
jangan pandang sebelah mate oke
pandang due2 belah mate.
tengok je huduh,
bila makan,kalian jadi comey
hihi

walaupon kuih batik tu huduh,
tapi bila makan enak bangat dong.
bukan naikkan hidung sendiri,
tapi kenyataan.
ahakkzz

tapi kan,ade yang panggil kuih batik,kek batik,dan biskut batik.
tak kisah la ape pon,yang penting,dia berbatik2 oke.
tapikan,kuih batik ni huduh bila pandang.
bila masukkan dalam mulut,hilang kehuduhan tersebut.huhuhu

meh menjamu perut~
hee~



Selasa, 16 Ogos 2011

Kuih Batik

Kuih batik oke, bukan kain batik..Wee~

Bulan puasa ni aku mengidam la beb.
Aku teringin nak buat kuih batik. Ingat biskut marie,teringat kuih batik.huhu
Korang pernah dengar tak kuih batik?kenal tak?
Tipu la tak kenal,korang konfem pernah makan.Maybe korang tak tahu ape name kuih tersebut. kan3..
Ni ha kuih batik.kenal tak lagi?? hee~


terliur aku nengok kuih batik ni.
huhu


Kuih batik ni diperbuat daripada biskut marie,milo(wajib),susu cair,telur(ade jugak orang gune nestum),buttercup.
Tapi kalo nak lebih umpphh,bleh gak letak coklat cadbury.aku ske letak cadbury. :)
Nanti aku buat aku bagi la korang rase oke.rase dalam mimpi dah la derr....hihihi

caucincau lu ~

p/s: kenali lah kuih tradisional.huhu

Ahad, 14 Ogos 2011

bagaimana cara menggemukkan badan dibulan puasa ??

waaa.....kurus kering die..
hello,kurus-kurus pon tu ciptaan Allah oke.
sedih giler wey kalo orang tegur aku kurus.
tolong ar kasi aku cara-cara untuk gemukkan badan.
berat 45kg pon oke dah.
ubat gemuk dah bermacam-macam produk aku gune,hasilnye tak de langsung.
aku jadi kurus camni akibat brace digigi aku.huhu
plak tu puase,adoiyaa....
kalo makan lemak saje nanti banyak penyakit plak.
makan sayur???hmm...pikir 40kali baru aku sumbat sayur dalam mulut.
anyway,sila pm aku kalo korang tahu cara nak gemukkan sikit badan.
ade ke orang nak pm aku.ahakzz....

oke,luahan hati di bulan mulia :(

p/s: bersyukur dengan apa yang Allah berikan.(ambik hati diri sendiri) :)

Rabu, 10 Ogos 2011

susah ke senang menjadi seorang wanita?

nak tau kenapa aku tanye cam tu??
jeng3...
ni dia, tadaa :-

Sehelai rambut wanita yang dilihat oleh lelaki bukan muhrim dengan sengaja =
balasannya 70,000 tahun dalam neraka,
sehari akhirat =1000 tahun di dunia.(cuba korang bayangkan)
seorang wanita yang masuk neraka akan menarik 2 orang lelaki,
antaranya ialah:-
  • ayah kandung (korang sayangkan ayah korang tak?)
  • adik beradik lelaki
  • suami (si suami seharusnya melarang isterinya memakai pakaian yang tak tutup aurat)
  • anak kandung lelaki
sangat dahsyat hukuman Allah mengenai tuntutan menutup aurat. kepada ayah2,suami2 sekalian,anda jangan
menjadi seorang yang dayus. kite tengok kes kecik je kan,tapi sebenarnya agak besar kesnya.
dosa kecik lame2 kite kumpul akan jadi besar,macam duit gak,kite kumpul duit dalam tabung lame2 jadi banyak,btol tak??

aku pun baru tahu beb,kesian la oii darah daging korang tu. tengok,dosa korang pun orang lain yang tanggung gak.

p/s: selamatkanlah aku dari api neraka. Aminn~

Rabu, 3 Ogos 2011

Pengertian , Syarat dan Rukun Puasa

Apa itu Puasa?
Puasa ialah menahan diri dari makan dan minum serta melakukan perkara-perkara yang boleh membatalkan puasa mulai dari terbit fajar sehingga terbenamnya matahari.

Hukum Puasa
Hukum puasa terbahagi kepada tiga iaitu :


  • Wajib – Puasa pada bulan Ramadhan.

  • Sunat – Puasa pada hari-hari tertentu.

  • Haram – Puasa pada hari-hari yang dilarang berpuasa.

  • Syarat Wajib Puasa
    • Beragama Islam
    • Baligh (telah mencapai umur dewasa)
    • Berakal
    • Berupaya untuk mengerjakannya
    • Sihat
    • Tidak musafir

    Rukun Puasa
    • Niat mengerjakan puasa pada tiap-tiap malam di bulan Ramadhan(puasa wajib) atau hari yang hendak berpuasa (puasa sunat). Waktu berniat adalah mulai daripada terbenamnya matahari sehingga terbit fajar.
    • Meninggalkan sesuatu yang membatalkan puasa mulai terbit fajar sehingga masuk matahari.

    Syarat Sah Puasa
    • Beragama Islam
    • Berakal
    • Tidak dalam haid, nifas dan wiladah (melahirkan anak) bagi kaum wanita
    • Hari yang sah berpuasa

    Sunat Berpuasa
    • Bersahur walaupun sedikit makanan atau minuman
    • Melambatkan bersahur
    • Meninggalkan perkataan atau perbuatan keji
    • Segera berbuka setelah masuknya waktu berbuka
    • Mendahulukan berbuka daripada sembahyang Maghrib
    • Berbuka dengan buah tamar, jika tidak ada dengan air
    • Membaca doa berbuka puasa

    Perkara Makruh Ketika Berpuasa
    • Selalu berkumur-kumur
    • Merasa makanan dengan lidah
    • Berbekam kecuali perlu
    • Mengulum sesuatu

    Hal yang membatalkan Puasa
    • Memasukkan sesuatu ke dalam rongga badan
    • Muntah dengan sengaja
    • Bersetubuh atau mengeluarkan mani dengan sengaja
    • kedatangan haid atau nifas
    • Melahirkan anak atau keguguran
    • Gila walaupun sekejap
    • Mabuk ataupun pengsan sepanjang hari
    • Murtad ataupun keluar daripada agama Islam

    Hari yang Disunatkan Berpuasa
    • Hari Isnin dan Khamis
    • Hari putih (setiap 13, 14, dan 15 hari dalam bulan Islam)
    • Hari Arafah (9 Zulhijjah) bagi orang yang tidak mengerjakan haji
    • Enam hari dalam bulan Syawal

    Hari yang diharamkan Berpuasa

  • Hari raya Idul Fitri (1 Syawal)

  • Hari raya Idul Adha (10 Zulhijjah)

  • Hari syak (29 Syaaban)

  • Hari Tasrik (11, 12, dan 13 Zulhijjah)


  • p/s: Beramal lah di bulan mulia ini :)




        Selasa, 2 Ogos 2011

        BAWAL DIHATIKU

        Tudung bawal oke , bukan ikan bawal.hoho
        korang tengok sekarang, ramai giler kan orang duk berfesyen dengan pelbagai tudung, dengan membelit tengkuk sendiri la, bla bla la..
        tapi aku tetap dengan tudung bawal. aku dan tudung bawal tak boleh dipisahkan.
        aku lebih selesa dengan tudung bawal.
        kadang-kadang aku pakai jugak tudung berstyle macam korang tengok sekarang,
        tapi secara automatik aku konfem teringatkan ikan bawal,eh,tudung bawal.
        tudung sekarang ni agak pelik,coz aku dah pernah kene sound woo..
        malu beb..menyesal pakai tudung persis hana tajima n yuna.
        aku tak suka orang tegur aku pakai tudung cam tu n tanye cara pakai tudung cam tu,
        sedangkan dalam you tube beribu-ribu tutorial pakai tudung pelik-pelik,
        tengok je la kan dalam tu.aku memang cam ni.ahakz !!
        kalau aku pakai tudung berstyle,aku konfem duk depan cermin lama2,konon2 betulkan tudung.tapi betul ar,aku memang betulkan tudung.huhu..
        tak selesa punya pasal, rela duk depan cermin lama2,bese la,pompuan..wee~
        anyway,up2u la kan nak pakai cam ne pun.selesa masing-masing. :)

        p/s : menutup aurat bukan kerana untuk kelihatan cantik dengan berfesyen,tapi kerana Allah. jangan berpakaian tetapi telanjang disisi Allah s.w.t.(peringatan untuk diri sendiri)  :)


        tara !!
        aku selesa begini.
        wawawa :)

        Sabtu, 30 Julai 2011

        BERPUASA LAGI KITA :)

        Salam uolls sume,
        beberapa hari lagi kita akan menyambut bulan ramadhan.
        selamat berpuasa kepada umat Islam.
        Aku harap tahun ni aku berpuasa penuh.huhu..
        puasa tahun ni , aku agak sibuk la sikit coz aku bekerja dengan mak aku.hoho..
        baju raya aku dah siap sehelai,yang lain tak siap lagi.
        tak sabar woo nak pakai baju baru..hohoho
        raya tahun ni tak de tema2 kot.
        random je.huhu
        puasa nanti aku akan berusaha penuhkan solat terawih,
        aku harap tahun ni aku mempunyai energy yang luar biasa,
        macam si badang tu,gagah perkasa..hihi
        erm..juadah puasa nanti aku beli je kot kalau mak aku malas masak.padahal aku yang malas masak.wawawa :)
        aku memang cam tu,pandai memasak,tapi malas memasak..hadoww...haha
        kalau berpuasa aku memang wajib bangun sahur,kalau tak sahur aku jadi capek bangat dong.
        so,aku akan berusaha bangun sahur.
        oke,aku caucincaulu.tata :)

        p/s: nikmatnya berpuasa pada tahun ni.SELAMAT BERPUASA !!!!! :)
                   

        Isnin, 25 Julai 2011

        BERDIRI DIKAKI SENDIRI

        salam guys!!
        cakap pasal berdikari ni semua orang ingin hidup berdikari kan.
        aku pun cam tu gak,nak berdikari sendiri.
        kalau hidup berdikari tanpa mak dan ayah lah kan?
        tapi aku tak pernah berjauhan dengan mak dan ayah aku dalam jangka masa yang lama.
        aku sentiasa dekat dengan mereka. aku terpikir,bagaimana kalau mak dan ayah aku takde dan bagaimana dengan kehidupan aku. aku sangat bersyukur kerana mak dan ayah masih ada sekarang dan mengawal aku dari segala segi. sampai sekarang aku tak pernah duduk di asrama or dimana2 yang berjauhan dengan keluarga aku. adik2 aku rilek je tau duk berjauhan.
        anyway,i love my parent.my parent sentiasa dekat dihati. :)
        aku nak letak gambar mak dan ayah aku, tapi gambarnye tak de dalam my lappy.
        gambar aku ada ar..ahakz !!
        biar korang tak nak tengok pun, ade aku kisah??? ngeh3~

                                                                                   tada !!!
        
        yabedabedu
        wink3*
        

        Sabtu, 23 Julai 2011

        FREE DOWNLOAD MOVIE

        halo uolls !!!
        korang nak tengok cite free tak?
        kalo nak , sila download http//amercheks.blogspot.com
        kalo korang nak suruh die letak link cite yang korang nak tengok,
        korang pm la die. ahakz !!

        ni ha tuan dia :


        ok bai !!

        Khamis, 21 Julai 2011

        GLOOMY SUNDAY

        Korang percaya tak dengan sumpahan lagu 'gloomy sunday' ??
        aku dengar lagu ni tak de pon perasaan ingin bunuh diri.
        aku tak paham la omputih ni,pantang dengar lagu sedey je mesti bunuh diri.
        aku dah check sume maksud omputih tu lam kamus,bila aku terjemah dalam bahasa melayu,
        sedih tu memang sedih,tapi tak de la plak nak bunuh diri.
        konon-kononnye lagu tu berpuaka.jangan percaya sangat la bende2 yang mengarut cam tu.
        ajal maut di tangan tuhan kan.
        pencipta lagu ni bernama REZSO SEREES.
        dia mencipta lagu ni pada hari ahad, kebetulan ketika itu cuaca hujan renyai2.
        dia mencipta lagu ni disebabkan dia putus tunang.mungkin dia sedih sangat kot putus tunang..huhu..
        tunang dia mintak putus sebab dia nak menjadi seorang pengubah lagu,and tunang dia memikirkan bahawa pengubah lagu tak de masa depan. kiranya tunang dia ni mata duitan la kan.(pada pandangan aku la derr)
        pada tahun 1963 tak silap aku, lagu ni telah diharamkan oleh pihak British sebab banyak berlakunye kes bunuh diri gara-gara lagu ni. Allahualam~

        lagu ni la yang aku maksudkan..hoho~

        Kalau nak dengar lagu ni dalam pelbagai versi,
        search je lam youtube.
        gagaga

        oke,papai uollz !! :)

        Selasa, 19 Julai 2011

        WANITA BERADA DALAM KALANGAN ORANG YANG SEDIKIT MASUK SYURGA

        Semua orang nak masuk syuga kan? tapi,uolls ni ikut tak perintah Allah??*renung2kanlah*
        korang sume tahukan wanita adalah golongan yang paling sedikit masuk dalam syurga. bayangkan,dalam dunia ni ramai wanita daripada lelaki,tapi,sedikit saje wanita dapat masuk syuga..aku bingung memikirkannye*wat lolok,hehe*
        tapi aku memang terfikir,adakah aku layak masuk ke syugaNya?walaupun diusia remaja,kita jangan leka dan alpa dengan keadaan sekeliling kita. tengoklah remaja zaman sekarang,perangai ntah ape2,dengan pakaiannye yang jeli
        k,bajet cun la tu..haatttuii ngko...konon2,nak dapat perhatian,dapat kutukan ada la kan...*xbaik mengumpat,dose* (yang ni kena tulisan besar sikit,hehe)
        satu lagi perangai orang perempuan,suka sangat mengumpat..pantang jumpe kawan, memang tak sah kalau tak mengumpat.aku pun sama,pantang jumpe geng je mesti mengumpat,tapi benda baik la....gagaga
        wanita senang nak masuk neraka disebabkan auratnya,kedegilannya,lawan cakap suami,mengumpat,pose tak ganti, n other.
        sementara kita masih hidup ni,jom kita cuba menjadi seorang wanita yang diredhai Allah.

        p/s : berubah la untuk diri sendiri,jangan berubah kerana orang lain..dalam menutup aurat,tak perlu ada perkataan ikhlas,kerana menutup aurat tu WAJIB!! semoga aku berada dalam kalangan wanita yang sedikit di dalam syuga..aminn~

        oke.salam :)

        Ahad, 17 Julai 2011

        AKU DAN TOKWAN TERSAYANG :)

        SALAM sume.....waaa.....lame bangat sih aku tak update blog ni...
        aku sibuk sikit sekarang.Alang2 dah buke blog ni,aku nak update la sikit story tentang my granny..ngeh3~

        Dalam beberapa minggu yang lalu n beberapa hari yang lepas aku sibuk duk jaga tok wan aku yang duk hospital sultanah nurzahirah...i think betol la kot ini punye name hospital KT..huhu..
        nurse kat hospital tu dah macam kenal kot ngan muke aku..ahakzz...
        aku ke hulu ke hilir kat dalam hospital tu akibat terlalu bosan..nasib baik la aku jaga tokwan aku dgn sepupu aku..jage dgn sepupu pun bosan,apatah lagi jage sorang2 kan.
        kalo malam2 aku duk sembang ngan tokwan aku..memang best ar sembang ngan tokwan aku nih..haha..macam2 cerita kalo duk ngan tokwan aku.tok wan aku ni nakal orangnye..ade ke patut die tipu doktor,die cakap nak balik rumah sebab nak ambil baju n barang2 yang patut dibawa kat hospital tu,n doktor tu pun ok je la n die suruh tok wan aku pegi hospital esok luse n tok wan aku cakap ok..
        last2,dalam kereta ,tokwan aku bgtahu yang die tak nak pegi hospital dah.saje je mintak ngan doktor tu nak balik..adoiyaa tok wan aku ni...hehehe...samseng betol ngan doktor..
        utk makluman sume,tokwan aku dijangkiti kuman dalam buah pinggangnye.die dah tebuk buah pinggang,n die pernah cuci buah pinggang nye baru satu kali..die cakap die nak berubat secara kampung..apepun ikhtiar la dulu kan,mane tahu menjadi.... =)
        k la,da penat menaip..hihihi..daa~

        p/s: jagalah orang tua kita dengan baik,walaupun kita mempunyai pekerjaan,tetapi tinggal lah pekerjaan tersebut untuyk sementara waktu..ibu bape tiada pengganti dan tak boleh di cari,tetapi pekerjaan boleh dicari.renung2kanlah~ :)




        macam tok wan ni mak aku.
        hahaha

        Jumaat, 24 Jun 2011

        BERPISAH LEBIH INDAH !

        dengan berpisah kite boleh bicara bahasa rindu...
        ade sesiapa setuju dengan kenyataa tersebut???
        hua3....aku sangat rindu kepada kawan2 aku yang dulu..
        teringat kenangan bersama2 dalam kelas..
        tapi dulu,kalau jumpe takde la plak rindu camni..huhu
        cikgu2 pun aku rindu..
        rindu sangat ketika berada di alam persekolahan,
        rindu dengan gurau senda antara aku dan kawan2 dan cikgu2..
        aduss...memang rindu sangat ketika belajar dulu.
        di sekolah dulu aku berkawan dengan semua orang.
        akan aku hargai rindu ini sampai bila2.
        baru aku mengerti apa itu rindu...chewahhh~

        p/s : hargailah seseorang yang dekat dengan kamu. ;)

        Khamis, 2 Jun 2011

        YANG KORANG PERLU TAHU. =)

        heloo all~

        korang perlu tahu ape yang korang tak tahu..hik3~


        • Sekurang-kurangnye ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.
        • Sekurang-kurangnye ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi kamu dalam beberapa cara.
        • Sebab utama seseorang membenci kamu adalah kerana dia ingin menjadi seperti kamu.
        • Senyuman daripada kamu boleh membawa kebahagian kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai kamu.
        • Setiap malam ada seseorang mengingati kamu sebelum dia tidur.
        • Kamu amat bermakna dalam hidup seseorang.
        • Kalau bukan kerana kamu , seseorang itu tidak akan hidup bahagia.
        • Kamu seorang yang istimewa dan unik.
        • Seseorang yang tidak ketahui oleh kamu menyayangi kamu.
        • Apabila kamu membuat kesilapan yang sangat besar , pasti ada hikmah disebaliknya.
        • Sekiranya kamu merasakan kamu dipinggirkan  , fikirlah semula. Mungkin kamu yang meminggirkan mereka.
        • Kenangilah segala pujian yang kamu terima. Lupakan segala maki hamun, caci , & cela.

        senyuman menggambarkan seseorang
        yang tenang walaupun
        mempunyai masalah :)
        so,smile always yeah...... !! :))

        p/s : saya sangat suka senyum :)

        Rabu, 1 Jun 2011

        JUJUR PADA DIRI DAN NILAI DIRI SENDIRI DARI PAKAIAN

        hmm...sume orang tahu kan kite sume tak perfect,at least,kite akan cuba memperfectkan diri kita..
        cuba kita nilai diri kita dengan pakaian kita dan tanya diri sendiri..

        1) Adakah pakaian ini ketat,terukir atau tidak bentuk bada bila aku memakainya?

        2) Adakah pakaian ini membuat aku kelihatan sopan atau tidak?

        3) Adakah apa yang aku pakai ini sesuai dengan imej aku sebagai muslimah yang menutup aurat?

        4) Adakah cara aku tutup aurat ini sempurna atau tidak?

        5) Setiap kita perlu ada pentarbiahan diri. Pakaian sopan mengundang penghormatan setiap mata yang memandang. Bolehkah penampilan aku dicontohi oleh wanita-wanita lain yang sudah atau yang belum menutup aurat?

        6) Cermin diri semasa keluar bekerja,bersantai atau berkunjung ke rumah orang atau menjadi tetamu dalam majlis rasmi atau tidak rasmi. Biarlah setiap mata yang memandang menyoal siapa gerangan tuan tubuh yang menampilkan busana sopan ini. Pujian harus diberikan kerana berani berbusana sopan menutup aurat dan boleh dibanggakan kerana menegakkan syariat dengan begitu indah sekali.

        7) Apabila hati kecil menjadi hakim kepada keseluruhan penampilan kita,secara tidak langsung akan teratur setiap imej yang hendak ditampilkan. Pasang niat setiap kali solat agar diberi lebih banyak hidayah untuk mengangkat imej Muslimah ke tahap yang lebih tinggi lagi agar kita akan secara semulajadi diberikan kekuatan untuk membentuk penampilan dan perlakuan yang positif yang dituntut Islam.

        ::membuatkan aku terfikir,kenapa wujudnya pakaian yang mendedahkan aurat di negara Islam::
        renung2kanlah~

        p/s: bersyukur kerana auratku masih lagi terjaga,tapi aku mengharapkan agar aku menjaga lebih lagi aurat ku.. =)

        Isnin, 30 Mei 2011

        DUNIA AKHIRAT

        Insaf oii !! insaf laa korang....
        kita sume tahu kan kite akan jadi arwah bile2 mase je..
        kat atas dunia ni kite asyik gelak2 sampai x ingat segala2nye..
        kite harus menangis memikirkan dosa kite..
        so,how much ur sins????
        ade korang tahu brape dosa korang?takde kan..
        sekarang kita harus berusaha menambahkan ilmu akhirat.jangan asyik ingat nak tambah ilmu dunia sampai lupa dunia akhirat..tu la kelalaian kite sekarang..kalau kedua2 ilmu kite dapat,Alhamdullilah...semoga ALLAH memberkati ilmu kite..sebelum kite mencintai seseorang,kite semestinya 'WAJIB' mencintai ALLAH,PARA NABI DAN RASUL,SERTA IBUBAPA kita...
        dan kita harus mencintai seseorang yang mencintai Allah,dan yang mementingkan agama..Insyaallah,bahagialah kita didunia dan di akhirat.
        SEMOGA ALLAH MENCINTAI AKU.....amin~

        p/s: sangat sedih apabila mengenang dosa2 yang dulu,semoga Allah ampuni semua silapku ini dan memberi hidayah. so sad~ :'(

        Jumaat, 20 Mei 2011

        Selamat Hari Lahir Kepada Saya :)

        hepi besday to me!
        hepi besday to me!
        lalalalal~
        whatever la oke....
        tanggal 17 mei di tahun 1991(20 tahun) aku dilahirkan oleh mak aku la..
        tq for my mom cz sudi melahirkan saya..huhu
        ni nak cite,aku sangat terharu coz my frend sudi meluangkan mase menyambut besday aku.
        aku pun sebenarnye tak rancang sume ni,tapi aku semangat la coz member aku duk tanye nak sambut kat mane....tu yang sambut tu...tapi aku tak mengharapkan present n kek,tapi dapat gak sume tu..ngehh3~
        lenkali aku sambut besday uollz plak k...hihihi...
        aku hidangkan korang ngan kek ni oke....hua3
        sedap kek ni,kek blueberry
        tq my frenz..

        p/s : berbuat baiklah kepada sesama manusia,kerana kita akan diberi balasan yang setimpal.. :)
        caucincaulu~

        Isnin, 9 Mei 2011

        Jelita (Ratu the movie)

        oit....nak tau tak??tanak sudah oke.....
        camgini citenye....aku ade 'termenonton' satu crite,crite tu diberi tajuk RATU THE MOVIE.
        btw,critenye kureng sodap la....lagu je yang HOT.
        anyway,uollz layan je la lagu ni.not bad la derr.ngeehhh~

        p/s: ciptaan Allah semuanye jelitawoman and jelitaman okeh. ^_^

        Rabu, 27 April 2011

        baby impian

        aisshh !! aku nih asyik pikir baby3...
        pantang nampak baby konpem ar aku aucak(agah) baby tersebut..huhu
        aku ni alah skit pd baby,nampak baby hati aku leh jadi cair..perghh ar penangan baby nih..
        kalo bleh aku nk jage baby..huhu *berangan*
        aku suke tengok anak customer sorang nih,macam baby doll woo ~
        memang gile ar aku tengok baby nih....nak tergigit bibir aku duk geram2 baby nih...
        baby ni memang mengancam btol ar...
        aku ni memang kalah beb kalo ngn baby..aku rela tau kesat hingus baby kalo baby tu selsema,ni siyes ar..
        aku penah kesat hingus baby ni...gagaga
        xpe...rela..rela...
        btw,i have a reverie baby..haa..
        ni die..hihi
        
        auuuchakk !!!
        










        p/s : aku ade baby idaman je hokay !! lelaki idaman tarak lagii...gagaga..lenkali aku cari lelaki idaman.. :))

        Khamis, 14 April 2011

        adik beradik

        Adik beradik !! yes !!
        adik adik aku ni sumenye nakal2 la.tapi cun2 beb..haha
        aku pun x secun mereka sume..wink2 :)
        aku mmg sayang giler ar adik2 aku ni,walaupun mereka ni nakal2,
        tapi kalo masing2 dah balik rumah memang bergegar la rumah dgn gelak ketawa,
        tu x campur mak aku lagi,kalo masing dah gelak cam hantu punyeee...huhuhu
        aku pun teringin nak ade kakak,tapi aku tade kakak,cambest je ade kakak kan?huhu
        adik aku ni,kalo barang die,kedekut punyee.....kalo barang aku,die buat cam barang die..
        barang die,yang die punye la,tapi...barang aku,barang die...adoiiyaa !!
        memang camtu la kehidupan,anyway,aku tetap sygg mereka..suke sgt kalo mereka bercerita tentang diri masing2..aku ni jenis suke mendengar....haha
        nah aku kasi tengok pic adik2 aku..hee
        ni adik aku yg comey yg
        bernama yus
        
        ni adik aku yg hot
        yg bernama adda
        :))
        
        
        ni adik aku yg
        terlebey hot
        namanye irah
        
        
        
        
        
         
        p/s : adik laki aku pic nye tade oke..sibling aku 4org girl n 2boy.. :))

        daa~

        Isnin, 4 April 2011

        LULUS!! tapi......

        haluu....
        aku nk share hepi aku kt korang... :) :) :) :) :)
        gagaga..nk thu sumtink??aku sebenarnye da 4taun duk nunggu aku punye lesen....
        tp disebabkan kemalasan aku nk pegi ke tempat orang buat lesen (ayat skima beb),
        so,terjadilah alkisah.......lesen aku mampuih...
        tp,aku xputus asa....aku meneruskan pembuatan lesen tersebut..buat punye buat...
        Alhamdullilah,dpt gak lesen...wakaka...
        "tp ko ingat ko dah bley bwk kete ke hahh???"
        tidakk.......hanya lesen yg aku pegang,tp kete xley bwak,xdpt green light from dad..
        haiyakkk !!!!!!
        xpe2...aku jenis sabar...ayah aku ckp,lepas dapat lesen besar bru die lepas aku naik kete,so...kene tunggu lagi dua tahun...tp,dgn bersyarat....aku nk kete bru....gagaga..(tamak haloba,sume barang aku nk).
        tu la alkisahnye...

        aku ade kereta idaman,ini dia :-
        tetap bergaya walaupun kecik molek
        aku memang dari dulu dah minat suzuki swift.kereta idaman aku hargenye xde la sampai ratusan ribu..aku hanya layak minat suzuki swift je..huhuhu..aku ske ar tgk kete kecil2,comel2,kiut miut n seangkatan dengannye....










        oke...ni je entri aku pada hari ni..XOX

        Isnin, 21 Mac 2011

        JPJ

        JPJ ???
        nape ngn JPJ nih??
        haa.....ni nk cite....
        aku test kete hari tu..
        test la bukit parking n jalan raye..
        bukit n parking aku owrait je...no prob..
        jalan raye ni yg jadi masalahnyee....
        mase aku nk test,aku dpt la jalan 'A',
        selepas tu,aku pujuk la die,aku ckp aku nk jalan 'C',
        die pn ckp OK...
        aku pn dgn dengan kecut perut,jantung dan hati,meneruskan perjalanan pegi ke jalan C..
        JPJ ni....adoila...ckp potpet2,aku nk fokus pd jalan raye pn xbole,punye la DUBB2 jantung aku nih...
        tp yg xthnnye,nape aku ni ketar2????
        silap aku la ni ketar2..kalu xde ketar2 dlm diri aku,konfem lulus punye (siyes ni)..huhu
        pastu,dgn selambenye die ckp aku ni ade penyakit 'parkinson',aku cili mulut die bru thu..hoho
        btw,ni nk gtau,aku mmg cmni,selalu je terketar2 kalu ade test,kalo exam pn cmtu gk..
        ade ke ubat yg menghilangkan gemeruh dlm diri??
        kalo ade,konfem aku nk beli sangat2..huhu....


        
        peace no war oke :)
        naik kete pandai sgt saye ni :))
         p/s :sebenarnya aku da 2 kali amik lesen...mse form5 n lps stpm...kua3.. ^_^